4.22.2009

Comenius projekta ” Constructing Universal Love, Tolerance, Unity by Raising Enrichment” sanāksme Latvijā.







Comenius projekta ” Constructing Universal Love, Tolerance, Unity by Raising Enrichment” sanāksme Latvijā.
Marta nogale Sesavas bija nedaudz rosīgāka kā citu gadu. Tas tādēļ, ka skolā bija gaidāmi ciemiņi un kā jau parasti, ciemiņus gaidot, visi cenšas uzpost savu māju, arī mēs skolas telpas centāmies padarīt pievilcīgākas.
Sesavas pamatskolā norisinājās Comenius projekta sanāksme un citas paredzētās aktivitātes. Marta pēdējās dienās Latvijā ieradās projekta partnervalstu koordinatori un viņu kolēģi. Šī bija projekta realizācijas otrā sanāksme, kuras laikā tika prezentēti paveiktie darbi un precizēta turpmākā projekta gaita un konkretizēti uzdevumi.
Vizītes laikā partnerskolu(Grieķijas, Polijas, Spānijas un Turcijas) kolēģi un arī skolēni tika iepazīstināti ar mūsu skolu. Izstaigājām visas skolas telpas, sarunās dalījāmies pieredzē un salīdzinājām pedagoģiskā procesa kopīgās un atšķirīgās lietas. Neformālās runās ar skolēniem un skolotājiem mūsu viesi guva plašāku informāciju par mūsu valsti - tās sadzīvi, tradīcijām, izglītības sistēmu un citām viņus interesējošām lietām.
Kopīgajā tikšanās reizē skolēni un skolotāji uzdeva viņiem interesējošos jautājumus par skolas dzīvi partnervalstīs. Mūsu skolas skolēniem bija iespēja pielietot savas svešvalodu prasmes sarunās ar viesiem. Skolotājām Maijai Miglānei un Agitai Kalniņai bija uzticēts organizēt mūsu skolas skolēnu un viesu skolēnu sadarbību. Tas izdevās lieliski, jo gan poļu, gan grieķu un arī mūsu skolēnu atsauksmes par šīm aktivitātēm bija pozitīvas. Viesu bērniem bija iespēja piedalīties angļu valodas stundā 6. klasē, skolotāja Agita vadīja kopīgu nodarbību origami tehnikā. Ar lielu aizrautību un interesi skolēni iesaistījās Lieldienu olu krāsošanā un Lieldienu rotājumu gatavošanā.
Daudz lielākas iespējas komunicēt un sadraudzēties bija divām Sesavas pamatskolas meitenēm, Annijai Mareckai un Signei Voverei, kuru vecāki piekrita būt par viesģimeni. Tas nozīmē - uzņemt savā ģimenē viesu skolēnus un parūpēties par viņiem. Šoreiz tās bija 2 poļu meitenes Jūlija un Viktorija. Abas sesavanieces pavadīja laiku kopā ar meitenēm arī ārpus skolas, kas deva iespēju sarunāties, sadraudzēties un vienlaicīgu uzlabot savas sarunvalodas prasmes. Arī mūsu skolas skolēniem nākošruden būs tāda iespēja viesoties poļu ģimenēs, iepazīt poļu ģimeņu un sadzīves tradīcijas, kā arī piedalīties citās projekta koordinatora plānotajos pasākumos.
Īpašs pārsteigums viesiem bija pusdienās, kad uzzināja kas ir pavāri. Mūsu skolēni( skolotājas Gunas vadībā) vārīja zupas, kuras viņiem izdevās izvārīt garšīgas.
Viesi apmeklēja arī Sesava pagasta padomi, bibliotēku un muzeju. Sājā tikšanās reizē pagasta padomes priekšsēdētājs izstāstīja par skolas un pagasta sadarbību. Īpaši interesants viņiem šķita muzejs, kur Dz. Šulce interesanti un emocionāli prata pastāstīt par senlietām un citām muzeja vērtībām.
Brīvajā laikā viesiem parādījām Latvijas skaistākās apskates vietas tuvākajā apkārtnē( Rundāles pils, Tērvetes dabas parks, Tērvetes zirgaudzētava, Bauskas pils) un ,protams, arī Vecrīga.

Projekta ” Constructing Universal Love, Tolerance, Unity by Raising Enrichment” koordinatore Iveta Balode

Nav komentāru: