9.30.2008

Eiropa ienāk arī Sesavas pamatskolā!




Eiropa ienāk arī Sesavas pamatskolā!
Kā? Caur Akadēmisko programmu aģentūras piedāvātajām iespējām! Bet ja precīzāk, tad sagatavojot un iesniedzot projektu Comenius programmā.

Comenius skolu projektu mērķis ir veicināt eiropeiskumu izglītībā, atbalstot starptautisku sadarbību starp skolām. Projekti dod iespēju skolēniem un skolotājiem no vismaz trim dalībvalstīm strādāt kopā sistemātiski pie vienas vai vairākām kopīgo interešu tēmām.
Šī sadarbība ļauj dalībniekiem apmainīties ar pieredzi, izpētīt Eiropas kultūras dažādos aspektus, sociālo un ekonomisko daudzveidību, palielina viņu vispārējo zināšanu apjomu un māca labāk saprast un cienīt vienam otra uzskatus. Skolēniem būs nepieciešams savstarpēji sazināties, līdz ar to būtiski pieaugs motivācija mācīties svešvalodas. Comenius skolu projekti palīdz skolēniem un skolotājiem apgūt un paaugstināt prasmes, kuras saistītas ne tikai ar projekta tēmu, bet arī māca strādāt komandā, māca sociālās attiecības (skolēns — skolēns, skolēns — skolotājs), māca plānot un realizēt sadarbību un izmantot jaunās informācijas un komunikāciju tehnoloģijas.

Šis mācību gads iesākās ar priecīgu ziņu, jo augusta vidū saņēmām apstiprinājumu realizēt daudzpusējo skolu partnerības projektu. Tas nozīmē, ka Sesavas pamatskolas skolēniem būs iespēja uzzināt kā dzīvo, mācās un brīvo laiku pavada viņu vienaudži Spānijā, Grieķijā, Polijā un Turcijā.
Projekta realizācija sākas 2008. gada rudenī un ilgs līdz 2010. gada vasarai.
Iveta Balode

Nav komentāru: